Dodeljena priznanja Sajma etno hrane i pića

Bez autora
Dec 02 2012

Sajam etno hrane i pića, najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu na našim prostorima, koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, uz značajnu podršku Privredne komore Srbije (PKS), održana na Beogradskom sajmu, po sedmi put je završena veoma uspešno. Više od 300 izlagača tradicionalnih proizvoda, spremljenih po starim, specifičnim recepturama i na tradicionalan način, predstavilo je više od 1.000 različitih artikala iz kategorije “etno”, a još oko 150 učesnika je, tokom bogate izložbe predstavilo svoje etno rukotvorine. Posle izložbe, dodeljena su i priznanja “Sajma etno hrane i pića – robna marka etno proizvoda” i to u deset robnih grupa.

Dodeljena priznanja Sajma etno hrane i pićaSajam etno hrane  i pića, najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu na našim prostorima, koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, uz značajnu podršku Privredne komore Srbije (PKS), održana na Beogradskom sajmu, po sedmi put je završena veoma uspešno.

Više od 300 izlagača tradicionalnih proizvoda, spremljenih po starim, specifičnim recepturama i na tradicionalan način, predstavilo je više od 1.000 različitih artikala iz kategorije “etno”, a još oko 150 učesnika je, tokom bogate izložbe predstavilo svoje etno rukotvorine.

Posle izložbe, dodeljena su i priznanja “Sajma etno hrane i pića – robna marka etno proizvoda” i to u deset robnih grupa. Priznanja u robnoj grupi “Mleko i mlečni proizvodi” pripalo je Mlekari doo, Leskovca, Mlekari “Izvarica” u Žagubici i Poljoprivrednom gazdinstvu “Miljan Mitić” u selu Gorčince kod Babušnice.

U robnoj grupi “Proizvodi od mesa” diploma je pripala Udruženju odgajivača svinja i prerađivača svinjskog mesa “Šunka” u Vršcu i pirotskom SUR “Boem” za peglanu kobasicu. U robnoj grupi “Mineralne vode” diplomu je dobila firma “Bivoda” doo u Bujanovcu, u grupi “Sokovi od voća i povrća” nagrađeni su gazdinstvo “Miladinović” iz Novog Kneževca i “Slađana Tomanović” iz sela Temska kod Pirota.

U grupi “Vina” priznanja su pripala Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu -  OD “Radmilovac” i Vinariji “Krajina”, dok su pohvaljeni Vinarija “Antić” u Orahovcu i SZR ”Vinica” u Velikoj Hoči. U grupi “Rakija i jaka alkoholna pića” priznanje su dobili Poljoprivredni fakultet u Zemunu i MILPEKS doo u Beogradu, dok su u grupi “Hleb, pecivo, kolači i testenine” nagrađeni proizvodi firme “Make – Bake” iz Novog Sada i Udruženje žena u Dolovu, a za proizvedene pite pohvaljen je “Zavičaj” doo u Zvečanu.

U grupi “Proizvodi od voća” diploma je pripala Poljoprivrednom gazdinstvu “Nebojša Milojević” u Svrljigu i gazdinstvu “Milosav Grozdić” u Žagubici. Za “Proizvode od povrća” diplome su dobili Poljoprivredno gazdinstvo “Slavica Stefanović” u Leskovcu i Udruženje žena “Ladovica” u Vlasotincu. Za proizvodnju meda diploma je pripala Pčelarskom domaćinstvu “Ljubiša Ristić” u Babušnici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik